REGULAMENT

 1. Dispoziții generale.

1.1. Prezentele Reguli (denumite în continuare „Regulament”) stabilesc relațiile dintre consumator – persoana care utilizează exclusiv servicii pentru nevoile personale, familiale și altele care nu sunt legate de desfășurarea activităților antreprenoriale (denumită în continuare „Vizitator”) și _______(denumit în continuare „Executor”) oferind servicii vizitatorilor pe teritoriul Orhei, Centrului familial OrheiLand.

1.2. Centrul familial OrheiLand este un complex de wellness, sport și divertisment situate pe adresa: orașul Orhei

1.2.1. Teritoriului Centrului familial OrheiLand îi aparțin:

 • Zona acvatică de divertisment, care include: tobogane cu apă, piscine, piscine splashdown;
 • Orașul frânghiilor
 • Trambuline gonflabile;
 • Zona serviciilor de catering (cafenele, baruri);
 • Zona vestiarelor;
 • Cabinet medical (punct medical);
 • Zona sanitară și igienică (cabine pentru schimb, dușuri și toalete);
 • Complexul de trambuline “Tramplinio”
 • Fotozona «Casa cu susul-în-jos»
 • Bowling pentru copii
 • Teren de joacă
 • Zona de concerte
 • Atracții pentru copii Zip Line

 

 1. Reguli generale pentru utilizarea serviciilor Centrului familial OrheiLand

2.1. Dreptul de a vizita Centrul familial OrheiLand este oferit gratuit.

2.2. Vizitatorii au dreptul să se afle pe teritoriul Centrului familial OrheiLand numai în cadrul programului de lucru stabilit de Centru. Programul de lucru al Centrului familial OrheiLand este indicat la intrare, pe panoul Consumatorului și pe site-ul oficial al Centrului familial OrheiLand. Vizitatorii trebuie să elibereze teritoriul Centrului familial OrheiLand după finisarea programului de lucru.

2.3. Orele de vizită ale Centrului familial OrheiLand sunt controlate de vizitator în mod independent.

2.4. Intrarea vizitatorilor pe teritoriul Centrului familial Orheiland se finisează cu 30 de minute înainte de închiderea acestuia, conform programului.

2.5. Vizitatorii trebuie să se respecte reciproc și să nu interfereze odihna celorlalți Vizitatori.

2.6. Pe teritoriul Centrului familial OrheiLand înregistrarea video și foto profesională în scopuri comerciale este interzisă. Este interzisă utilizarea imaginilor logo-ului (logo-urilor) Centrului familial OrheiLand, a materialelor video și foto pentru publicitate, în scopuri comerciale fără permisiunea Administrației Centrului familial OrheiLand. Doar Administrația are dreptul exclusiv de a publica materiale fotografice,să difuzeze materiale video înregistrate în Centrul familial OrheiLand.

2.7. În scopul asigurării siguranței publice și prevenirii actelor teroriste, vizitatorii sunt obligați să prezinte serviciului de securitate al Centrului familial OrheiLand conținutul obiectelor personale pentru inspecție.

2.8. Pentru a asigura siguranța vizitatorilor, ei sunt monitorizați pe tot teritoriul Centrului familial OrheiLand (cu excepția cabinelor de schimb, dușurilor și toaletelor).

2.9. Vizitatorii se obligă să îndeplinească cerințele angajaților Centrului familial OrheiLand în ceea ce privește asigurarea siguranței, menținerea ordinii și curățenia pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.

2.10. În caz de situații neprevăzute, extraordinare sau de urgență, vizitatorii sunt obligați să părăsească imediat teritoriul Centrului familial OrheiLand.

2.11. Vizitatorilor le este interzis să intre în orice spațiu tehnic și de birou. Vizitatorii care intră în aceste spații sunt pe deplin responsabili pentru defecțiunile și accidentele care au avut loc în acestă zonă, precum și pentru propria lor siguranță și sănătate. Acești vizitatori pot fi excuși de personalul de securitate de pe teritoriul Centrului familial OrheiLand

2.12. Administrația are dreptul să suspende intrarea vizitatorilor în exces, în limita capacității Centrului familial OrheiLand.

2.13. Numărul de șezlonguri/scaune gratuite, de cabine de schimb este limitat, astfel încât administrația nu acceptă plângeri cu privire la inconveniențele asociate cu acestea.

2.14. Pe teritoriul Centrului familial OrheiLand, orice activități de publicitate și comerciale care nu sunt convenite cu Administrația sunt interzise.

2.15. Vizitatorilor le este interzis să folosească pentru o destinație necurespunzătoare mobilierul, care se află pe întreg teritoriul Centrului familial OrheiLand.

2.16. Zona acvatică de divertisment (tobogane, atracții) încetează să funcționeze cu 2 ore înainte de închiderea Centrului familial OrheiLand.

 

 1. Interzicerea de a vizita Centrul familial Orheiland

3.1. Dreptul de a vizita Centrul familial OrheiLand îl posedă persoanele de toate categoriile de vârstă, cu unele excepții, prevăzute în acest Regulament.

3.2. Vizitarea Centrului familial OrheiLand este interzisă:

 • Persoanelor, care suferă de boli infecțioase, virale acute, contagioase și venerice, fungice; răni deschise și orice alte boli care ar putea reprezenta o amenințare la adresa sănătății altor vizitatori;
 • Persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, boli psihice care reprezintă o amenințare pentru ceilalți, neînsoțite de persoane competente, persoanelor cu patologie chirurgicală urgentă;
 • Persoanelor cu răni deschise, infecțioase, bandaje aseptice, care suferă de furunculoză, conjunctivită, helmintiazis;
 • persoanelor în timpul unei agravări a bolilor cronice;
 • persoanele care sunt predispuse la reacții alergice;
 • persoanelor suspectate că sunt sau se află sub influența intoxicației cu alcool și/sau sub influența substanțelor narcotice, psihotrope sau a altor substanțe intoxicante;
 • persoanelor a căror conduită poate constitui o amenințare la adresa ordinii, siguranței, igienei Centrului familial OrheiLand sau contravine regulilor de conduită acceptate în societate;
 • persoanelor care încearcă să transporte obiecte și/sau substanțe special fabricate sau adaptate, a căror utilizare poate reprezenta o amenințare la adresa vieții și sănătății cetățenilor sau poate cauza pagube materiale vizitatorilor și Centrului familial OrheiLand;
 • persoanelor cu alte boli care prezintă un pericol pentru sănătatea și siguranța personală, precum și pentru sănătatea și siguranța altor vizitatori;
 • persoanelor sub 16 ani, inclusiv, fără acompaniamentul adulților. În cazul unei situații discutabile, se prezintă pașaportul minorului.

3.3. În cazul unei suspiciuni față de vizitator de dispunere a unei boli, menționate în această secțiune, Administrația Centrului familial OrheiLand are dreptul de a cere de la Vizitator sau de a solicita prezentarea unui certificat medical permisiv pentru vizitarea piscinei sau, poate solicita o investigație medicală de către personalul medical al Centrului familial OrheiLand în urma căreia, vizitatorului i se va oferi sau nu accesul pentru a folosi serviciile Centrului familial OrheiLand în strictă conformitate cu decizia personalului medical al Centrului familial OrheiLand.

3.4. Pentru siguranța, protecția antiteroristă și respectarea normelor SES, este interzisă aducerea alimentelor și băuturilor în zona de apă.

Vizitatorii Centrului familial OrheiLand, care încalcă interdicțiile specificate în această clauză, poartă întreaga responsabilitate pentru daunele provocate sănătății lor, sănătății altor vizitatori și pentru costurile materiale aferente.

3.5. Este interzisă vizitarea Centrului familial OrheiLand cu animale.

 

 1. Interdicții și restricții pentru vizitatorii Centrului familial Orheiland

4.1. Vizitatorilor le este interzis să aducă cercuri gonflabile și alte mijloace speciale pentru înot în Centrul familial OrheiLand, cu excepția vestelor și suporturilor de înnot pentru brațe, pentru copii.

4.2. Este interzisă aducerea în orice zonă a Centrului familial OrheiLand a oricăror obiecte din sticlă, inclusiv ustensile, alte obiecte periculoase. Vizitatorilor le este interzis să folosească recipiente de sticlă, vase în afara barurilor și cafenelelor.

4.3. Consumul de alimente și băuturi se efctuează de vizitatori numai în locuri special desemnate.

4.4. Este interzis consumul de alimente și băuturi în locuri care nu sunt destinate acestui scop, inclusiv atracții de apă, în apa piscinelor și în zonele adiacente (șezlonguri / paturi etc.).

4.5. Vizitatorii nu pot intra pe teritoriul zonei de apă a Centrului familial OrheiLand (în afara vestiarelor) cu pachete, pungi etc.

4.6. Fumatul produselor din tutun, utilizarea mijloacelor electronice de fumat și a altor substanțe fumoase este interzis pe întreg teritoriul Centrului familial OrheiLand.

4.7. Este interzis accesul în Centrul familial OrheiLand cu arme de foc, gaze, pneumatice și cuțite, obiecte de tăiat, precum și substanțe explozive și inflamabile, toxice și puternic mirositoare.

4.8. Pe teritoriul Centrului familial OrheiLand, sunt strict interzise orice fel de discriminare și lipsă de respect din cauza diferențelor de naționalitate, religie, vârstă, statut social sau alte caracteristici.

4.9. Vizitatorilor le este interzis să se afle în zona de decorațiuni, să urce pe șinele de platforme, terase, să urce pe țevi și balustrade, să alunece pe perile, să urce pe structuri de oțel.

4.10. Vizitatorilor le este interzis să încalce normele de conduită generale acceptate (de moralitate).

4.11. Este interzis vizitatorilor să facă gunoi și să perturbe starea sanitară a Centrului familial OrheiLand (aruncarea gunoiului înafara containerelor alocate, scuiparea pe podea, aruncarea gumei de mestecat etc.).

4.12. Vizitatorilor le este interzis să producă acte de vandalism împotriva echipamentelor, bunurilor și plantelor din Centrul familial Orheiland.

4.13. Vizitatorilor le este interzis să folosească atracțiile, bazinele de înot, sub influența alcoolui, subsanțelor narcotice, intoxicații toxice sau sub influența unor substanțe psihotrope și/sau alte substanțe intoxicante.

4.14. Este interzis vizitatorilor să folosească pe teritoriul zonei acvatice cărucioare pentru copii. Lăsați căruciorul într-un loc special desemnat.

4.15. Pentru a evita căderile și vătămările, vizitatorilor le este interzis, să alerge, să strige, să se împingă, să șuiere, fără nevoia să apeleze la ajutor, înșelând alți vizitatori și personalul Centrului familial OrheiLand;

4.16. Este interzisă folosirea atracțiilor femeilor însărcinate. Femeile gravide care profită de atracții, poartă întreaga responsabilitate pentru sănătatea și viața lor.

4.17. Pe teritoriul Centrului familial OrheiLand, este interzis consumul de băuturi alcoolice persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

4.18. Vizitatorii nu au voie să toarne apă sau alt lichid pe instalațiile electrice situate în Centrul familial OrheiLand.

4.19. Vizitatorilor (persoanelor însoțitoare) le interzis să lase copiii fără supraveghere.

4.20. Este interzisă folosirea atracțiilor Centrului familial OrheiLand, vizitatorilor cu boli cardiovasculare si psihoneurologice, boli ale sistemului coloanei vertebrale și ale sistemului musculo-scheletic, alte boli, precum persoanelor cu alte contraindicații medicale.

4.21. Vizitatorilor le este interzis să ignore instrucțiunile privind adâncimea bazinelor, instrucțiunile și regulile de utilizare a toboganelor și a altor atracții (în caz de neînțelegere, apelați la instructori pentru explicații).

4.22. Pentru a preveni traumatismele, este interzis vizitatorilor să înoate cu părul liber.

4.23. Vizitatorilor le este interzis să folosească atracții care nu funcționează.

4.24. Vizitatorilor Centrului familial Orheiland le este interzis la folosirea piscinelor, atracțiilor, toboganelor de apă să își lase încălțămintea în așa fel încât să creeze obstacole în calea altor vizitatori și personalului atunci când se deplasează în zona de apă.

4.25. Administrația nu recomandă alunecarea pe tobogane și folosirea piscinelor Vizitatorilor, care nu cunosc să înnoate, astfel de vizitatori trebuie să poarte veste speciale pentru înot. La intrarea în piscină sau la tobogan, vizitatorul trebuie să studieze cu atenție panoul de informații a piscinei și să evalueze independent gradul de risc și posibilele consecințe.

Administrația nu este responsabilă pentru securitatea unor astfel de Vizitatori în cazul încălcării acestei Reguli. Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani sunt pe deplin responsabile pentru ei înșiși și pentru minorii care au venit cu ei. Pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, responsabilitatea este suportată de persoanele care le însoțesc.

4.26. Vizitatorilor le este interzis să se așeze pe bordurele piscinelor, să sară de pe bordure în piscină, în zonele cu tobogane sau de pe alte atracții ale Centrului familial Orheiland. Este interzis să vă aduceți inventarul personal pentru divertisment.

4.27. Vizitatorii sunt obligați să respecte și alte interdicții (restricții) prevăzute de prezentul Regulament.

4.28. Vizitarea Centrului familial OrheiLand necesită efort fizic și activitate din partea vizitatorilor. Înainte de a vizita Centrul familial OrheiLand, vizitatorii ar trebui să-și evalueze abilitățile fizice și abilitățile de înot. Respectarea tuturor regulilor, indicațiilor și instrucțiunilor (pictogramelor) de atracții specifice exclude riscul accidentărilor. Administrația Centrului familial OrheiLand reamintește că tipul de odihnă în Centrul familial OrheiLand este unul activ și toți vizitatorii ar trebui să își evalueze capacitățile lor și starea de sănătate înainte de a utiliza serviciile Centrului familial OrheiLand.

4.29. Înainte de a utiliza atracțiile, vizitatorul trebuie să se familiarizeze cu regulile de siguranță și ordinea utilizării acestora, precum și să evalueze independent gradul de risc și posibilele consecințe. Informațiile necesare privind regulile de siguranță și procedura de utilizare a atracțiilor pot fi obținute de la instructorii din Centrul familial OrheiLand din cadrul acestui Regulament, indicații și instrucțiuni (pictograme) de atracții specifice.

4.30. Vizitatorul este obligat să respecte aceste reguli, cerințele instructorilor, indicațiile și instrucțiunile (pictogramele) de atracții specifice pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.

4.31. Vizitatorii care nu știu să înoate trebuie să poarte veste speciale pentru înot. La intrarea în piscină, vizitatorul trebuie să examineze cu atenție panoul de informații (reguli de utilizare) a acestei piscine și să evalueze independent gradul de risc și posibilele consecințe.

4.32. Vizitatorii trebuie să îndeplinească cerințele angajaților Centrului familial OrheiLand în ceea ce

privește asigurarea siguranței, menținerea ordinii și curățenia pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.

4.33. În cazul furtului sau deteriorării proprietății vizitatorului, acesta trebuie să informeze imediat personalul Centrului familial OrheiLand.

4.34. Vizitatorii trebuie să se deplaseze pe teritoriul Centrului familial OrheiLand numai pe piste speciale. Este strict interzisă deplasarea în zonele de decorațiuni.

4.35. La cea mai mică indispoziție sau traumă, vizitatorul este obligat să se adreseze la punctul medical al Centrului familial OrheiLand.

4.36. La vizitarea Centrului familial OrheiLand vizitatorul va folosi cu grijă proprietatea Centrului familial OrheiLand.

4.37. Vizitatorul este obligat să arunce gunoiul doar în containerele special prevăzute în acest scop.

4.38. Vizitatorii sunt obligați să îndeplinească alte atribuții prevăzute de prezentul Regulament.

4.39. Vizitatorii pot folosi gratuit șezlongurile /scaunele care se află pe teritoriul zonei de divertisment.

4.40. În cazul oricărui dubiu în ceea ce privește utilizarea serviilor Centrului familial OrheiLand Vizitatorii au dreptul să apeleze la angajații responsabili ai Centrului familial OrheiLand pentru furnizarea informațiilor necesare.

4.41. Vizitatorul, la discreția sa, are dreptul să termine sesiunea înainte de termen și să părăsească Centrul familial OrheiLand.

4.42. Toți vizitatorii Centrului familial OrheiLand au dreptul, dacă este necesar, la primul ajutor medical.

4.43. Vizitatorii pot folosi alte drepturi prevăzute de prezentul Regulament

4.44. Nu este recomandat vizitatorilor să aducă obiecte scumpe și valoroase (telefoane mobile, echipament foto și video etc.) în Centrul familial OrheiLand, care se pot deteriora sub influența umidității sau poate fi pierdut și / sau deteriorat. Administrația nu este responsabilă pentru lucrurile pierdute / furate ale Vizitatorilor.

4.45. Administrația recomandă abținerea de a vizita Centrul familial OrheiLand:

– femeilor însărcinate;

– persoanelor cu copii până la 6 luni;

– cu leziuni recente, supuse tratamentului sau în curs de reabilitare, care nu tolerează suprasarcinile apărute în timpul accelerării;

– cu alte boli care se pot agrava în timpul utilizării atracțiilor și piscinelor.

4.46. Pentru a preveni posibilele otrăviri cu reactivi care conțin clor, Administrația Centrului familial OrheiLand recomandă evitarea consumului apei (a nu înghiți sau bea) din atracțiile cu apă, inclusiv piscine sau havuz.

 

 1. Drepturile și obligațiile Administrației Centrului familial OrheiLand

5.1. Administrarea Centrului familial OrheiLand are dreptul:

5.1.1. de a nu permite persoanelor care nu au împlinit vârsta de 16 ani , să intre pe teritoriul Centrului, fără a fi însoțiți de adulți;

5.1.2. de a nu permite accesul pe teritoriul Centrului familial OrheiLand persoanelor, comportamentul cărora poate să încalce ordinea Centrului familial OrheiLand, care pot prezenta un pericol pentru ceilalți vizitatori, igienei Centrului familial OrheiLand și / sau contravin normelor publice de conduită acceptate, pe teritoriul Centrului familial OrheiLand;

5.1.3. de a nu permite accesul pe teritoriul Centrului familial OrheiLand persoanelor, care nu sunt de acord să respecte prezentul Regulament;

5.1.4. în orice moment, fără o avertizare prealabilă, să efectueze modificări ale listei de servicii furnizate în Centrul familial OrheiLand, modul de operare al Centrului familial OrheiLand și / sau al atracțiilor.

5.1.5. să îndepărteze de pe teritoriul Centrului familial OrheiLand Vizitatorii care încalcă regulile Centrului, care nu respectă semnele de avertizare indicate pe panourile de cerințe amplasate pe teritoriul Centrului, persoanelor, care nu respectă instrucțiunile personalului.

5.1.6. să oprească funcționarea oricărei atracții (tuturor atracțiilor) sau întregului Centru familial OrheiLand în următoarele cazuri: salubrizarea Centrului familial OrheiLand, întreținerea preventivă sau reparațiile de rutină, pauze tehnice legate de caracteristicile de proiectare a echipamentului, situații de urgență care nu depind de Administrație, în legătură cu asigurarea siguranței vizitatorilor, în cazul depășirii capacității a Centrului, în caz de forță majoră;

5.1.7. în scopuri de securitate, să efectueze inspecția vizuală a bunurilor personale.

5.2. Administrația Centrului familial OrheiLand se obligă:

5.2.1. să furnizeze informații complete și fiabile cu privire la procedura de furnizare a serviciilor.

5.2.2. pentru a asigura uzul în siguranță a Vizitatorilor a zonei acvatice și a altor atracții, să organizeze plasarea, instruirea și șederea permanentă a personalului Centrului familial OrheiLand în zona vizitatorilor;

5.2.3. să utilizeze pentru furnizarea de servicii numai acele consumabile și echipamente care îndeplinesc cerințele de siguranță în conformitate cu standardele stabilite.

 

 1. Regulamentul de vizitare a AquaCentrului de către minori

6.1. Copiii sub 16 ani au dreptul de a vizita Centrul familial OrheiLand doar însoțiți de adulți care sunt pe deplin responsabili pentru ei, sunt responsabili pentru siguranța lor, precum și pentru daunele provocate proprietății Centrului. Adulții sunt recunoscuți ca persoane apte, care au împlinit vârsta de 18 ani.

Grupurile de copii sunt permise în Centrul familial OrheiLand, cu condiția de a fi însoțiți:

– 1 adult poate însoți nu mai mult de 2 copii sub vârsta de 6 ani (înălțime până la 1m. 20cm).;

– 1 adult poate însoți maximum 3 copii, dacă vârsta unuia este mai mică de 6 ani (înălțime de până la 1 m. 20 cm).;

6.2. Responsabilitatea pentru minori (copii, adolescenți) în timp ce se află pe teritoriul Centrului familial OrheiLand este suportată în totalitate de adulții care îi însoțesc.

6.3. Persoana responsabilă de copii este obligată să asigure prezența copiilor în zona acvatică a Centrului familial OrheiLand în veste de salvare și este pe deplin responsabilă pentru nerespectarea acestei clauze a Regulamentului.

6.4. Copiii cu vârsta sub 10 ani trebuie să se afle pe teritoriul zonei aqua, în veste speciale, în mod obligatoriu.

6.5. Atunci când o persoană minoră (copil, adolescent) vizitează Centrul familial OrheiLand, părinții sau altă persoană care însoțește minorul (copilul, adolescentul) sunt responsabili pentru starea de sănătate a acestuia, precum și comportamentul său, respectarea de către acesta a prezentului Regulament.

6.6. La vizitarea Centrului familial OrheiLand de către un grup de vizitatori, care include minori responsabilitatea pentru pentru respectarea regulilor de vizitare a Centrului de către minori o poartă conducătorul grupului, seniorul grupului (însoțitorul). Pentru fiecare cinci vizitatori minori de la 6 până la 16 inclusiv, în grup trebuie să fie câte un adult însoțitor, care este obligat să fie prezent pe teritoriul Centrului împreună cu vizitatorii minori. Persoanelor însoțitoare li se interzice să lase fără supraveghere toți vizitatorii grupului său.

6.7. Copiilor nu li se permite să rămână fără supravegherea persoanelor însoțitoare în piscine și în cadrul atracțiilor.

 

 1. Reguli pentru utilizarea vestiarelor, dușurilor și toaletelor

7.1. În cadrul Centrul familial OrheiLand există cabine pentru schimbarea hainelor. Îmbrăcarea și dezbrăcarea în afara cabinelor nu sunt permise.

7.2. Înainte de a vizita zona de apă a Centrului familial OrheiLand și la ieșirea din această zonă, vizitatorul trebuie să facă dus. Nu se permite utilizarea în cabinele de duș a materialelor din sticlă (vase, produse lavabile și cosmetice în recipiente din sticlă etc.) pentru a evita tăieturile, precum și utilizarea oricăror agenți de curățare pentru a evita colmatarea canalizării.

7.3. Este interzisă utilizarea diferitelor creme și unguente înainte de a vizita Centrul familial OrheiLand.

7.4. Vizitatorilor le este interzis la folosirea cabinelor de duș să dezinstaleze robinetele și dușurile, să ia orice obiect care reprezintă proprietatea Centrului.

 

 1. Cerințe și recomandări cu privire la îmbrăcămintea vizitatorilor și utilizarea costumelor de baie

8.1. Vizitatorilor, inclusiv copiilor, le este interzis să se afle în zona de divertisment (apă) și alte atracții în lenjerie, în pantofi de stradă, în îmbrăcăminte exterioară sau fără costume de baie.

8.2. Pentru a asigura siguranța personală, este strict interzisă utilizarea atracțiilor și a bazinelor Centrului familial OrheiLand în costume de baie cu elemente agățate, șireturi, curele, obiecte metalice sau solide, fermuare, nasturi, catarame, ornamente metalice etc.

8.3. Vizitatorilor categoric le este interzis să folosească în cadrul atracțiilor, piscinelor orice fel de bijuterii, ceasuri, agrafe pentru păr, alte obiecte personale care pot dăuna vizitatorilor și / sau inventarului Centrului familial OrheiLand.

8.4. Administrația avertizează că în procesul de utilizare a atracțiilor de apă, costumele de baie pot deveni neutilizabile. Pretențiile în această privință nu sunt acceptate. Costul costumelor de baie nu este rambursabil.

8.5. Pentru a preveni rănirile pe suprafețe alunecoase și pentru a menține igiena personală, vizitatorii trebuie să folosească șlapi de cauciuc pentru deplasarea pe teritoriul Centrului familial OrheiLand. În timpul deplasării pe scări, Vizitatorii sunt obligați să se țină de balustrade.

8.6. Este interzisă șederea în zona de apă a Centrului familial OrheiLand în pantofi de stradă.

 

 1. Reguli de conduită în incinta AquaPark-ului și atracțiilor de apă

9.1. Teritoriul bazinelor de înot, a atracțiilor de apă și a altor atracții, se referă la zona de pericol sporit. Vizitatorii care se află pe acest teritoriu sunt obligați să respecte regulile de securitate pentru utilizarea atracțiilor și piscinelor.

9.2. Centrul familial OrheiLand,dispune de atracții extreme, atracții familiale; piscine destinate pentru înot și distracții.

9.3. Accesul la atracțiile de apă este gestionat de către instructorii Centrului familial OrheiLand.

9.4. Vizitatorii trebuie să se conformeze cererilor instructorilor.

9.5. Vizitatorii sunt obligați să respecte regulile de securitate în apă.

9.6. Este interzisă folosirea atracțiilor de apă de către vizitatorii ce suferă de boli ale sistemului cardiovascular, sistemului musculo-scheletic și vestibular, bolilor cronice, care suferă de claustrofobie, tulburări ale sistemului nervos, femeilor însărcinate, persoanelor cu contraindicații medicale și bolnavilor. În cazul accidentării, vizitatorii trebuie să se adreseze la punctul medical.

9.7. Părinții sau însoțitorii copiilor sunt obligați să monitorizeze toate acțiunile copiilor, pentru a nu încălca regulile de conduită a piscinelor.

9.8. La intrarea în piscină / atracție, vizitatorul trebuie să studieze cu atenție standul informațional cu regulile de utilizare a piscine / atracții și să evalueze independent gradul de risc și posibilele consecințe.

9.9. Coborârea de pe tobogane și folosirea atracțiilor cu piercing-ul pe corpul vizitatorului pot duce, în unele cazuri, la accidentări. În acest caz, riscul de vătămare este suportat în întregime de vizitatorul care nu a înlăturat bijuteriile.

9.10. Informații despre atracții

9.10.1.Pe platformelle de start este plasată informația despre parametrii tehnici ai atracționului, limitele de coborâre,securitatea permisă la coborâre, subformă de inscripții și pictograme, de asemenea, modurile periculoase de acțiune.Pe platforme și în zonele bazinilor sunt instructorii Centrului OrheiLand. Vizitatorii sunt obligați să îndeplinească toate cerințele instructorilor Centrului familial OrheiLand.

Vizitatorii sepot adresa la instrucrori, pentru a primi informații suplimentare.

9.11. Reguli generale de alunecare pe tobogane

9.11.1.Înainte de începerea coborârea de pe toboganele de apă, vizitatorul este obligat să studieze regulile de utilizare ale atracției, deoarece acestea au anumite resrticții privind greutatea și înălțimea persoanei, cât și vârsta și starea de sănătate, precum și modul de deplasare.

9.11.2 Înainte de coborâre de pe tobogan, vizitatorul este obligat să se țină de mânere (dacă acestea sunt prevăzute), și să se pregătească de coborâre, și numai cu permisiunea instructorului Centrului OrheiLand, să se lanseze de pe tobogan.

9.11.3. Demarajul (lansarea) vizitatorilor pe toboganele de apă se efectuează numai cu permisiunea instructorului, după ce anteriorul vizitator a eliberat zona finișului.

9.11.4. În timpul deplasării pe trasa acvatică, vizitatorule obligat să păstreze poziția inițială și să nu încalce indicațiile din acestă instrucție.

9.11.5. Pentru prevenirea tosibilelor traume, după lansarea de pe tobogan, vizitatorul este obligat de sinestătător să părăsească zona finișului (bazinul de aterizare)

9.11.6. Se interzice deplasarea pe toboganele de apă, dacă din anumite cauze a fost deconectată apa.

9.11.7. Se interzice lansarea de pe toboganele cu apă a persoanelor aflate sub influența alcoolului, stupifiantelor,preparatelor toxice,sau psihotropice,de asemenea și persoanelor dependente de medicamente care reduc reacția.

9.11.8.Fiecare vizitator hotărăște de sinestătător,dacă sănătatea îi poate permite să utilizeze toboganele cu apă.

9.12. La toate atracțioanele este interzisă:

9.12.1.utilizarea diverselor accesorii auxiliare pentru lansare

9.12.2.utilizarea atracționului de persoane cu ochelari, mască, lanțuli, braslete, încălțăminte, ciasuri, inele, cercei, și alte bijuterii(cruciulițe etc.)

9.12.3.părul lung trebuiesă fie strâns.

9.12.4.utilizarea toboganului cu apă de către persoanele cu înălțimea și greutatea corpului necorespunzătoare regulelor din instrucția dată.

9.12.5.utilizarea toboganului cu apă de sinestătător,fără permisiunea instructorului,sau cu încălcarea regulilor de lansare.

9.12.6.în procesul lansării este interzis de a se apuca cu mîna de marginile toboganului, de a frâna, de a face mișcări excentrice cu mîinile și picioarele, de a se ridica de pe bandă , sau a se întoarce de pe o parte pe alta.

9.12.7. Nu se permite la start să-ți faci vânt, prin modul de împingere de la mânerele fixe.

9.12.8.să lași picioarele brusc în jos, când ajungila finiș.

9.12.9. în bazinele toboganelor să te reții la marginea ulucului sau în havuz.

9.12.10.să te scalzi sau să te scufunzi în zona amerizării, să te deplasezi pe contrasens

9.12.11.în lipsa apei nu se permite coborârea de sinestătător, fără indicațiile instructorului, încercările de a merge, de a se ridica în picioare,sau de a părăsi ulucul prin alte metode, fără voia instructorului.

9.12.12.începerea lansării fără a ține cont de intervalul de timp necesar.

9.12.13.utilizarea atracționului, dacă este interzis de instructor sau de inticații speciale.

9.12.14.lansarea de pe toboganul cu apă a persoanelor care nu știu să înoate

9.12.15.lansarea de pe toboganul cu apă în poziție culcat, cu capul înainte, sau în picioare.

9.12.16.lansarea de pe atoboganul cu apă câte două sau mai multe persoane concomitent, sau în lanț. Deplasarea următorului vizitator poate fi începută după ce toboganul se eliberează și persoana anterioară a părăsit zona finișului.

9.12.17. deplasarea în poziții care nu corespund informației indicate în reguli.lansarea se face conform regulilor instrctorului la start

9.12.18.exploatarea atracționului, când se efectuiază revizia tehnică

9.12.19.utilizarea atracționului de către persoanele cu membrele în gips, sau cu alte leziuni corporale.

9.13.Instructorul Centrului de familial OrheiLand de sinestătător apreciază situația și ia decizia de a suspenda accesul complect sau a unor presoane aparte la utilizarea atracționului, reeșind din considerente de securitate a exploatării și prevenirea posibilității vizitatorilor de a se alege cu traume nedorite.

9.14. În toate bazinele Centrului familial OrheiLand este interzisă:

9.14.1. utilizarea măștilor pentru scufundări;

9.14.2. folosirea de detergenți, unguente, creme, etc. Înainte de a vizita toboganele și piscinele, vizitatorul trebuie să facă duș;

9.14.3. să murdărească apa din piscină, să arunce obiecte străine în piscină, să blocheze pulverizatoare și jeturi speciale, să se deplaseze și să sară de-a lungul grilelor de scurgere și de-a lungul jgheaburilor;

9.14.4. să fugă, să dară pe platformele adiacente, să facă mișcări bruște să împingă alți vizitatori, să urce pe garduri, poduri, figuri decorative și verzi;

9.14.5. să sară și să se arunce în apă de pe borduri, să stea sub apă, să mențină respirația sub apă, să strige, să facă salturi acrobatice;

9.15. Vizitatorii trebuie să îndeplinească cerințele și comenzile instructorilor din Centrul familial OrheiLand, să reacționeze la semnalele și avertismentele lor.

 

 1. Procedura de oferirea a ajutorului medical Vizitatorilor

10.1. Toți vizitatorii Centrului familial OrheiLand, dacă este necesar, au dreptul să primească îngrijire medical primară.

10.2. În caz de afecțiune sau vătămare, vizitatorul este obligat să meargă la postul de prim ajutor medical situat în zona de apă a Centrului familial OrheiLand.

10.3. Vizitatorul are dereptul să se adreseze la punctul medical în mod independent sau cu asistența angajaților din Centrul familial OrheiLand.

10.4. La adresarea în punctul medical, , vizitatorul este obligat să informeze personalul medical despre datele sale (numele, anul nașterii, adresa), precum și locul și timpul rănirii sau vătămării. Informațiile specificate sunt introduse în jurnalul medical în scopul înregistrării statistice.

10.5. Personalul medical al Centrului familial OrheiLand nu eliberează certificate, foi de boală sau certificate oficiale.

10.6. Personalul medical al Centrului familial OrheiLand oferă prim ajutor și, dacă este necesar, își rezervă dreptul de a apela o ambulanță.

10.7 În caz de refuz al recomandărilor personalului medical, precum și refuzul primirii primului ajutor medical în caz de necessitate, vizitatorul trebuie să scrie o recipisă privind refuzul de la primul ajutor medical.

 

 1. Răspunderea pentru încălcarea Regulamentului

11.1. În cazul pierderii sau deteriorării proprietății Centrului familial OrheiLand din vina Vizitatorului, acesta este obligat să ramburseze prejudiciul cauzat, precum și să suporte răspunderea pentru alte încălcări comise de acesta în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova.

11.2. Pentru pagubele cauzate Centrului familial OrheiLand, bunurilor Centrului, proprietății și / sau sănătății vizitatorilor, vizitatorul este răspunzător în modul prevăzut de lege. Pentru daunele cauzate de minori, precum și de persoanele cu dizabilități, părinții sau tutorii lor sunt responsabili.

11.3. Părinții, tutorii sau alți adulți care însoțesc minorii sunt responsabili să informeze minorii care au venit cu ei, despre Regulamentul Centrului familial OrheiLand și respectarea acestuia.

11.4. Centrul familial OrheiLand nu este responsabil pentru minorii cu vârsta sub 16 ani, care sunt lăsați nesupravegheați de vizitatorii adulți. Centrul familial OrheiLand nu este responsabil pentru starea de sănătate și posibila vătămare a unui minor (copil, adolescent), în cazul în care un minor (copil, adolescent) a fost lăsat fără supravegherea unui adult cu încălcarea acestor reguli sau care au încălcat regulile de vizita a Centrului familial OrheiLand, inclusiv normele de utilizare a atracțiilor și / sau a bazinelor.

11.5. Vizitatorul care a suferit daune de proprietate și / sau altfel de daune este obligat să notifice imediat angajatul Centrului familial OrheiLand, indicând locul, ora, circumstanțele incidentului și persoanele care au fost martorii incidentului. În cazul nerespectării de către vizitator a acestei condiții, reclamații prezentate pe viitor cu privire la daune asupra sănătății și / sau daunelor materiale nu vor fi primite.

11.6. Centrul familial OrheiLand nu este responsabil pentru siguranța bunurilor personale sau a bijuteriilor vizitatorilor depozitate în dulapurile comune sau în dulapurile individuale, precum și de lucrurile lăsate nesupravegheate sau pentru pierderea și / sau deteriorarea lor parțială, inclusiv costumele de baie ale vizitatorilor care au fost deteriorate în timpul utilizării toboganelor.

Vizitatorul este responsabil pentru siguranța bunurilor personale și a obiectelor de valoare lăsate de el pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.

11.7. Centrul familial OrheiLand nu este răspunzător pentru niciun prejudiciu cu privire la sănătatea și proprietatea vizitatorilor, (vătămare corporală, prejudiciu, alte daune) sau prejudiciile cauzate terților și nici nu acceptă sau nu ia în considerare reclamațiile, dacă astfel de consecințe au rezultat din nerespectarea de către Vizitatori a cerințelor și recomandările prevăzute în aceste reglementări, informațiile indicate pe semnele și inscripțiile de avertizare, precum și nerespectarea indicațiilor egale ale personalului Centrului familial OrheiLand.

11.8. Centrul familial OrheiLand nu este responsabil pentru daunele cauzate sănătății vizitatorilor (otrăvire, infecție intestinală etc.), precum și posibilele reacții alergice, ca urmare a faptului că vizitatorii consumă alimente și băuturi aduse cu ei.

11.9. Personalul Centrului familial Orheiland este autorizat să ia măsuri împotriva vizitatorilor care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor, dezechilibrați din punct de vedere mental și împotriva Vizitatorilor care nu răspund la comentariile personalului și care nu respectă acest Regulament.

11.10. Vizitatorul este de acord să respecte Regulamentul și să își asume întreaga responsabilitate pentru încălcarea prezentului, în conformitate cu prezentele Reguli și cu legislația în vigoare a Republicii Moldova. Nerespectarea regulilor de vizitare a Centrului familial OrheiLand reprezintă temei pentru înlăturarea vizitatorului de pe teritoriul Centrului familial OrheiLand, fără compensații bănești.

11.11. Reclamațiile legate de deficiențele serviciului furnizat pot fi prezentate de către Vizitator numai în scris atunci când acceptă serviciul furnizat sau în timpul prestării acestuia. Procedura și condițiile pentru satisfacerea reclamațiilor vizitatorilor sunt reglementate de legislația Republicii Moldova.

11.12. Vizitatorii care au pătruns în orice punct tehnic și de birou sunt pe deplin responsabili pentru defecțiunile și accidentele care au avut loc în această zonă sau care au apărut datorită regulării de către vizitator a echipamentului tehnic al Centrului familial OrheiLand.

11.13. În caz de încălcare a normelor stabilite, administrația întreprinderii are dreptul de a refuza furnizarea serviciului, întrerupe furnizarea serviciului fără rambursarea costurilor sale, iar în caz de încălcare gravă a ordinii publice, să apeleze la agențiile de aplicare a legii.

 

 1. Ordinea de acțiune a vizitatorilor în caz de urgență

12.1. În caz de apariție a unei urgențe – dezastre naturale, catastrofe provocate de om, incendii și așa mai departe, vizitatorii nu trebuie să intre în panică.

12.2. Vizitatorii sunt obligați să execute în mod clar indicațiile personalului.

12.3. După indicația personalului sau o alarmă semnalizată de sistemul de notificare, vizitatorii ar trebui să elibereze, să lase atracțiile și piscinele, vestiarele, barurile, restaurantele, băile și așa mai departe și să plece spre zonele deschise, părăsind Centrul familial OrheiLand, folosind ieșiri de urgență, scări de evacuare a incendiilor și treceri .

12.4. Schemele de evacuare sunt plasate pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.

12.5. La plecarea din Centrul familial OrheiLand, vizitatorii trebuie să păstreze liniștea, să păstreze biletul de intrare / brățara electronică, să nu alerge, să nu creeze haos în coridoare și pe scări. Să nu sară peste garduri sau să atârne pe ele, să evite în timpul deplasării pe teritoriul Centrului locurile, care se află la altitudine.

12.6. Vizitatorii adulți ar trebui să asigure evacuarea în siguranță a copiilor.

 

 1. Dispoziții finale

13.1. Prezentul Regulament este publicat pe site-ul  http://orheiland.md și deasemenea, este amplasat pe panou («Panoul Consumatorului») sau alte locuri pe teritoriul Centrului familial OrheiLand.