Havuzul muzical de la OrheiLand este unic în Republica Moldova

Havuzul muzical de la OrheiLand este unic în Republica Moldova

Pe lângă alte zeci și sute de atracții și distracții pe care le oferă noul și modernul Parc cultural-familial OrheiLand, havuzul muzical este de departe una din cele mai mari „minuni” al acestuia și la propriu și la figurat. Este o realizare unicat pentru Republica Moldova, atât din punct de vedere al dimensiunilor cât și al infrastructurii și dotării havuzului, care a atras deja zeci de mii de vizitatori, devenind și un important reper turistic
Cu un diametru de 12,7 metri pe exterior și 12,2 metri în interior, havuzul are o adâncime de 0,85 metri. Havuzul a fost dotat cu 129 de jeturi care aruncă apa la înălțimea de până la 15 metri și care îi apără pe vizitatori de vremea caniculară.
Ochii publicului mai sunt încântați și de „dansul” apei, reușind de minune să interpreteze „Spărgătorul de nuci” de Ceaicovski.

47 de felinare led oferă și o compoziție cromatică extraordinară, transformând havuzul într-o adevărată minune a tehnicii, iar OrheiLand într-un centru modern demn de o țară europeană.
Construit din materiale procurate de la furnizori din mai multe țări ale lumii ca Italia, Germania, Franța, havuzul muzical a devenit deja și un punct de atracție al tinerilor căsătoriți și un loc minunat pentru poze în cea mai importantă zi pentru un cuplu.

Parcul OrheiLand este cel mai mare centru cultural-familial din Republica Moldova, inaugurat vineri, 1 iunie, de Ziua Mondială a copiilor, fiind un nou proiect al primarului de Orhei, Ilan Șor. Cu o suprafață de 20 de mii de metri pătrați, centrul este dotat cu atracții moderne, zeci de tobogane gonflabile și trambuline. Printre principalele atracții ale parcului se mai numără casa „cu-susul-în-jos”, liane și poduri suspendate. Cea mai impresionantă atracție a parcului va fi zona cu apă. Cascada, Cel de-al nouălea val – sunt doar câteva dintre denumirile zecilor de atracții de apă.
OrheiLand va primi oaspeți zilnic, pe parcursul întregii verii între 10.00 și 22.00, iar toate atracțiile din parc sunt gratuite. Deja în primele trei zile de la inaugurarea acestuia, peste 50.000 de oameni l-au vizitat, aici fiind organizate și trei concerte extraordinare.