Orășelul copiilor, o nouă surpriză de la OrheiLand

Orășelul copiilor, o nouă surpriză de la OrheiLand

Administrația celui mai mare parc de distracții din Republica Moldova, OrheiLand anunță o „ploaie de surprize” pentru copii în noul sezon estival, care se va deschide la 1 iunie. Pe lângă zecile de atracții, administrația parcului construiește aici și un orășel al copiilor, unde fiecare pici își va găsi ocupație.

Orășelul va fi o adevărată școală de meserii, unde fiecare copil va putea să-și aleagă profesia preferată și chiar să o testeze la propriu. Aici vor fi montate căsuțe care vor fi improvizate sub formă de farmacie, bancă, magazin, spital, astfel ca fiecare copil să dispună de o gamă variată de opțiuni pentru viitoarea sa profesie.

În această zonă, picii se vor putea bucura de ”Roata Mare”, dar și de caruselul cu lebede, și alte zeci de atracții. La fel, aici va fi improvizat un lac, unde copiii vor putea pescui.

O altă surpriză a administrației OrheiLand pentru copii este orășelul auto, dotat cu zeci de mașinuțe și biciclete. Picii vor încerca ce înseamnă șofatul în condiții identice celor din viața reală. În acest sens, în orășelul auto vor fi improvizate mai multe străzi cu semafoare, un post de poliție, dar și magazine auto.

Potrivit reprezentanților Primăriei Orhei, în acest an, în parc va fi amenajată și o nouă zonă acvatică cu două tobogane de apă, unul dintre care va fi destinat amatorilor de senzații tari. La fel, aici va fi amplasat și un bazin, iar plaja lacului va fi extinsă.

Totuși, atracția de bază a OrheiLand-ului din acest an este un roller coaster de tip american, produs în Italia, a cărui montare este pe ultima sută de metri. Atracția este o premieră nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru țările vecine.

Pe teritoriul parcului vor fi amenajate și mai multe cafenele, unde vizitatorii se vor putea delecta cu dulciuri, apă, înghețată și gustări.

OrheiLand are o suprafață de 20 de mii de metri pătrați și a fost deschis în data de 1 iunie 2018, fiind vizitat de peste jumătate de milion de persoane, inclusiv din Ucraina și România.

Centrul este dotat cu zeci de tobogane gonflabile, trambuline şi terenuri de joacă pentru copii.  Principalele atracții sunt ”Căsuța Inversată”, iar iubitorii de adrenalină simt energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate. Tinerii și adulții se pot odihni în zonă verde şi la un teren de bowling, iar în centrul zonei de agrement există un havuz muzical.

Centrul are o capacitate de peste 50 mii de persoane. Intrarea și toate atracțiile pentru vizitatori sunt gratuite.