”OrheiLand”, locul pe care l-am meritat

”OrheiLand”, locul pe care l-am meritat

Zilnic, pe tot parcursul verii, o bandă lungă de autoturisme și autobuze se întinde din direcții diferite spre Orhei. La sfârșit de săptămână, între Chișinău și Orhei se formează un blocaj de trafic de 50 km! Pasagerii principali sunt copiii. Dar acolo, unde se îndreaptă acest flux colosal de transport și oameni, chiar și adulții devin copii.

”OrheiLand”, atracția principală a turismului intern și principala aventură de vară, a fost oferit de primarul orașului Orhei, Ilan Șor.

”OrheiLand”, nu este doar un parc de distracții. Mai degrabă, este un spațiu urban public imens și bine amenajat, care se poate transforma în funcție de complexitatea evenimentului: de la discoteci pentru tineri, la festivaluri colorate și pline de aventuri. De fapt, acesta este și menirea parcului. Conținutul cultural al activităților din ”OrheiLand” nu este inferior designului și meritelor sale arhitecturale. În fiecare weekend, aici sunt organizate sărbători, concerte, festivaluri, quest-uri pentru familii, competiții sportive, loterie cu premii. Aici, vizitatorii dansează și ascultă muzică, călătoresc cu bicicletele și scuterele și participă la diverse spectacole. Aici sunt marcate toate evenimentele naționale: Ziua Copilului, Ziua Teatrului, Ziua Tineretului, Ziua Familiei și multe altele. În timpul Campionatului Mondial de Fotbal, meciurile au fost difuzate pe ecrane imense.

Dar aceste lucruri nu sunt singurele care fac ca ”OrheiLand” să fie unical. În amenajarea sa bine-gândită și nobilă, este ascunsă o forță care ne atrage pe toți. Pe fonul haosului zilnic, care domnește în localitățile din țară, inclusiv în capitală, parcul de distracții ”OrheiLand” arată ca un loc perfect, un vis devenit realitate pentru orice vizitator. Simetria, curățenia, sentimentul de armonie și confort, atmosfera de bunăvoință și relaxare, sunt lucrurile care te duc la gândul unui litoral dintr-un oraș balnear. Aici poate fi văzut primul havuz muzical cu lumini colorate din Moldova. Toate acestea, atrag adulții să viziteze cel mai mare parc de distracții din țară ”OrheiLand”, chiar dacă într-un sens literal, ei sunt aduși aici de mână de către copiii lor.

Anume copiii sunt adevărații stăpâni ai tărâmului ”OrheiLand”. Ei sunt peste tot: pe terenurile de joacă, pe numeroasele trambuline, pe tobogane de apă, situate de-a lungul perimetrului, pe un curs exotic de obstacole în echipament de alpinism, în rând spre o casă cu-susul-în-jos, pe aleea oglinzilor strâmbe. Aici, privind la fetițele și băiețeii frumoși, veseli și entuziasmați, începem să înțelegem prin ce este bogată Moldova noastră. Și, de asemenea, înțelegem că țara în care există astfel de copii și astfel de locuri are un viitor frumos și luminos.

Dar oamenii care sunt pregătiți să construiască un basm, un vis, pe locul unui pustiu abandonat și plin de bălți, sunt puțini. Până în prezent, doar unul s-a învoit – Ilan Șor. Și acum, acei jumătate de milion de oameni care au vizitat de la începutul verii ”OrheiLand”, știu acest lucru cu exactitate.