Roller coasterul de la OrheiLand a atras zeci de mii de vizitatori chiar din primele zile

Roller coasterul de la OrheiLand a atras zeci de mii de vizitatori chiar din primele zile

Roller coasterul de la OrheiLand, principala noutate a verii la cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, a atras zeci de mii de vizitatori chiar din primele zile. Oamenii sunt încântați de emoțiile pe care le au în timpul urcărilor și coborârilor bruște pe parcursul călătoriei, ajungând chiar la viteza de 50 km/h.

Roller coasterul, fabricat în Italia special pentru OrheiLand, ținând cont de specificul parcului de distracții, este singurul de acest fel în întreaga regiune. Acesta are o înălțime de 15 metri, adică a unui bloc cu cinci etaje și un traseu de 350 de metri. Emoțiile, pe parcursul întregii călătorii, sunt amplificate și de căderile bruște de 200 de metri, ajungând la 50 de km pe oră.

De la înălțimea de 15 metri călătorii se bucură de o priveliște minunată care cuprinde întreg parcul de distracții, lacul și plaja de nisip.

Roller coatserul a fost montat de specialiști italieni de la firma care l-a construit, iar pe parcursul lunii iunie îi instruiesc și pe tehnicienii din Moldova cum să-l gestioneze pentru a asigura securitatea oamenilor.

Roller coasterul este cea mai mare surpriză, dar nu singura noutate a acestei veri la OrheiLand. În acest sezon a fost amenajată o nouă zonă acvatică, cu noi distracții, precum tobogane moderne, inclusiv pentru amatorii de senzații tari. Plaja lacului a fost extinsă.

Amintim că OrheiLand a fost inaugurat la 1 iunie 2018, fiind unul din cele mai mari și mai populare proiecte ale fostului primar de Orhei, deputatul Ilan Șor, considerat „părintele” celui mai mare parc de distracții din Republica Moldova.

OrheiLand are o capacitate de peste 50 mii de persoane. Intrarea și toate atracțiile pentru vizitatori, inclusiv roller coasterul, sunt gratuite.