Ziua Independenței, sărbătorită la Orheiland în tradiții populare si cu mult gust

Ziua Independenței, sărbătorită la Orheiland în tradiții populare si cu mult gust

Cele mai ample evenimente dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova au loc la OrheiLand, unde organizatorii au pregătit o suită de distracții pentru oaspeții care au venit nu doar din Orhei, dar și din alte localități, inclusiv de la Chișinău, unde practic nu au loc acțiuni dedicate celei mai importante sărbători naționale.

Pe parcursul întregii zile, pe teritoriul celui mai marc parc cultural-familial din Republica Moldova se desfășoară târgul tradițional al meșterilor populari  „Cu dragoste pentru Moldova”. Aici, vizitatorii pot poza pe fundalul unei autentice case țărănești, pot proba și cumpăra costume și straie populare, dar și obiecte artizanale ale meșterilor populari din toate regiunile țării.

De altfel, folclorul și tradițiile naționale vor domina întreaga zi la OrheiLand. Pentru cei mici cei mici este organizat un concert cu grupuri folclorice de copii din toate colțurile Republicii Moldova. În plus, pentru ei această zi este și o minunată ocazie de a se distra la toboganele de apă și toate celelalte atracții de pe teritoriul parcului.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, la OrheiLand sunt  organizate masterclass-uri, atât pentru copii, cât și pentru maturi, precum și o prezentare de modă ale celor mai renumite  branduri autohtone. Zeci de agenți economici și meșteșugari și-au etalat produsele hand-made.

Tot aici este organizat și un târg specializat, cu o gamă variată de produse de calitate, la prețuri mai mici decât în centrele comerciale.

Seara, începând cu ora 18.00, oaspeții sunt invitați la un concert de excepție cu participarea vedetelor estradei naționale – Iuliana Beregoi, Ionel Istrati, Gabriel Nebunu, Victoria Lungu, Igor Cuciuc și Adi – care vor încânta publicul cu piesele îndrăgite.

Principala sărbătoarea națională a țării va culmina cu un remarcabil show de artificii, așa cum se obișnuiește la toate evenimentele organizate la OrheiLand.